Meestgestelde vragen

En antwoorden daarop om je verder te helpen! Staat je vraag er niet tussen? Scroll dan naar beneden om het contactformulier in te vullen!

Een organisatie kan zelf bepalen hoeveel abonnementen het wil aanschaffen. Per locatie is een abonnement wel noodzakelijk, dus dit kan niet onderling tussen de locaties verdeeld worden. 

Voorbeeld kinderopvangorganisatie: een organisatie heeft 8 locaties met ieder 4 KDV-groepen. Als de organisatie op alle locaties JSH wil toepassen, dan schaft de organisatie 8 abonnementen aan. Per locaties is het ook nog mogelijk om extra unieke codes aan te schaffen (zie vraag hieronder).

Voorbeeld  gastouderbureau: een gastouderbureau heeft 50 gastouders in haar bestand. In dit geval neemt het gastouderbureau een abonnement af en voor de gastouders kan een unieke code worden afgesloten. 

Wanneer meerdere groepen op een locatie tegelijk gebruik willen maken van Jonge Sporthelden, dan is het mogelijk om extra accounts aan te schaffen.

Voorbeeld: KDV De Waterlelie is een locatie met vier peutergroepen. Dan zijn er twee opties:
1. De groepen voeren het sportmoment achter elkaar uit. Dit betekent vier sportlessen achter elkaar (bijvoorbeeld tussen 9:00 en 11 uur)
2. De groepen willen tegelijkertijd een sportmoment aanbieden en schaffen een account aan. Op die manier kunnen twee groepen tegelijk sporten (bijvoorbeeld van 9:30 tot 10:00 uur en van 10:00 tot 10:30 uur. 


Doordat iedere organisatie anders is, verzorgen wij voor pakketten op maat. De prijzen binnen JSH zijn vastgesteld, maar de situatie kan per organisatie net even anders zijn. Na invulling van het AANVRAAGFORMULIER nemen wij contact met je op en bespreken de mogelijkheden. 

*JSH hanteert ook staffelprijzen bij een grotere afname. 

Tussen de officiele aanvraag en start zitten maximaal 3 werkdagen. Daarnaast starten we altijd de eerste dag van de nieuwe week. 

Voorbeeld: in week 23 is de officiële aanvraag op dinsdag binnen. Dan kan er gestart worden op maandag in week 24. 
Wanneer er op vrijdag óf in het weekend een officiële aanvraag komt, dan verwerken wij dit in week 24 en starten we op maandag in week 25. 

Voor kinderopvang raden wij aan om groepjes van maximaal 8 kinderen te werken. Dan is een ruimte van 5 bij 5 meter al ruim voldoende. Een les voor een gastouder is zo ingedeeld dat het ook in de woonkamer kan worden aangeboden.

Op de BSO kan gebruik gemaakt worden van de beschikbare buiten- of binnenruimte. 

Wij vinden dat iedere opvoedprofessional beweegles aan moet kunnen bieden en daarvoor geen sportopleiding of sportieve achtergrond nodig heeft. De methode is zo ontwikkeld dat het letterlijk voor iedereen eenvoudig toepasbaar is. Daarnaast bieden de leskaarten en instructievideo’s de juiste ondersteuning. 

Daarnaast zijn er JSH-Trainingen. Deze trainingen zijn niet noodzakelijk om met JSH aan de slag gaan, maar wel een extra mogelijkheid om jezelf en/of het team verder te ontwikkelen met de methode. 

De lessen van Jonge Sporthelden zijn voorzien van al het benodigde materiaal. Mocht je dit willen uitbreiden met extra plaatjes of ander klein materiaal dan is dat een mogelijke eigen keus. Wanneer een muziekbox gewenst is voor luidere muziek dan behoort dit ook tot deze optie.

Wij zorgen regelmatig voor ‘doe-liedjes’. Uiteraard kunt u zelf ook op diensten als Spotify of YouTube veel vinden op het gebied van kinderliedjes.

De leskaart is duidelijk en overzichtelijk leesbaar. Hieronder staat per onderdeel aangegeven wat dit precies inhoudt:

– Organisatie: waar worden de kinderen verwacht en waar gaat de oefening beginnen?
– Aandachtspunten: waar moet ik inhoudelijk op letten?
– Oefeningen: de betreffende oefeningen met de daarbij betreffende niveaus
– Belevingswereld: maak een mooi verhaal van jouw sportles en het materiaal dat daarbij hoort.
– Voorbeeld: Spring van hoepel naar hoepel wordt Spring van eiland naar eiland.
– Materiaal: Welk materiaal gebruik ik voor deze oefening?
– Plattegrond: Hoe kan ik mijn ruimte klaarleggen voor de betreffende les? Let op: dit is een voorbeeld en is geen verplichte opstelling!

Vanuit de ingelogde omgeving heb je toegang tot jouw eigen leskaarten. Van hieruit kun je makkelijk de lessen aanbieden en ook de les van de week ervoor en erna bekijken en uitvoeren. Tevens heb je toegang tot instructievideo’s die de lessen ondersteunen.

Via de knop AANVRAGEN kun je jouw gewenste aanvraag doen. Dit geldt onder andere voor abonnementen, extra accounts, trainingen en de JSH- Kit. Wij zullen binnen een werkdag contact met je opnemen.

Wij bieden de JSH-Kit als één geheel aan bij een abonnement. Een JSH-Kit los aanschaffen zonder abonnement is niet mogelijk.

Bij een grote bestelling kan er wel contact worden gezocht via de knop AANVRAGEN.

De inhoud van de website en diensten van Jonge Sporthelden zijn volledig eigendom van Jonge Sporthelden. Illegaal gebruik, openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan. Op al onze diensten en producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Nog geen antwoord op je vraag?

Kom dan met ons in contact en vul onderstaand formulier in. Wij antwoorden binnen één werkdag.