Meestgestelde vragen

En antwoorden daarop om je verder te helpen! Staat je vraag er niet tussen? Scroll dan naar beneden om het contactformulier in te vullen!

Ervaring leert dat de beweegactiviteiten van Jonge Beweeghelden niet meer dan 10 minuten voorbereidingstijd behoeven. Met de ondersteunende beweegkaarten, instructievideo’s en animaties is de activiteit snel duidelijk. Daarnaast zijn alle benodigde materialen aanwezig in de JBH-kit.

KDV | 20 tot 30 minuten
BSO | 25 tot 40 minuten
Uiteraard kunnen de activiteiten naar eigen gevoel korter of langer worden gemaakt.

De beweegactiviteiten zijn zo samengesteld dat al het benodigde materiaal aanwezig is in de JBH-kit. Je grijpt zodoende nooit mis. Ben je materiaal kwijt of is het stukgegaan, dan kunnen deze nabesteld worden via de webshop.

Het beste leerresultaat binnen de kinderopvang wordt gehaald bij maximaal 8 kinderen per les. Bij kleuterklassen binnen het primair onderwijs is dit aantal maximaal 24 kinderen. 

Jazeker, wanneer je een ‘module afsluit’ staat er een streep door de grondvorm van bewegen. Hiermee geeft het programma aan dat je deze les afgerond hebt, maar de les kan herhaaldelijk worden toegepast. 

Dit klopt. Je hebt inzicht in de les van de huidige week, de afgeronde vorige week en je kunt alvast inzien wat je de volgende week gaat doen. Op deze manier kun je oefenstof van de vorige les nog herhalen, maar is het ook prettig om alvast te weten welke oefenstof een week later aangeboden gaat worden. 

De start van jouw account gaat in vanaf het moment dat Jonge Sporthelden het account heeft geactiveerd. Start je in week 36 dan is jouw account geldig tot week 36 in het nieuwe jaar.

De leskaart is duidelijk en overzichtelijk leesbaar. Hieronder staat per onderdeel aangegeven wat dit precies inhoudt:
Organisatie: waar worden de kinderen verwacht en waar gaat de oefening beginnen?
Aandachtspunten: waar moet ik inhoudelijk op letten?
Oefeningen: de betreffende oefeningen met de daarbij betreffende niveaus
Belevingswereld: maak een mooi verhaal van jouw sportles en het materiaal dat daarbij hoort. Voorbeeld: Spring van hoepel naar hoepel wordt Spring van eiland naar eiland.
Materiaal: Welk materiaal gebruik ik voor deze oefening?
Plattegrond: Hoe kan ik mijn ruimte klaarleggen voor de betreffende les? Let op: dit is een voorbeeld en is geen verplichte opstelling!

De lessen zijn door ervaren leerkrachten uit het onderwijs en fysiotherapeuten ontwikkeld. Hierbij is rekening gehouden met goed leren bewegen, maar ook uitdaging voor de kinderen. De oefenstof van een kleuterklas is ruimer opgezet, de les duurt langer en de stof is qua uitdaging weer even wat verder dan stof voor de kinderopvang. Voor beide doelgroepen is de lesstof ontwikkelt in een basisniveau, een eenvoudiger en uitdagender niveau.

De inhoud van de website en diensten van Jonge Sporthelden zijn volledig eigendom van Jonge Sporthelden. Illegaal gebruik, openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan. Op al onze diensten en producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Nog geen antwoord op je vraag?

Kom dan met ons in contact en vul onderstaand formulier in. Wij antwoorden binnen twee werkdagen.