Waarom Jonge Sporthelden?

Jonge Sporthelden is een verrijking voor zowel het kind als de gastouder of pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang. Het complete beweegprogramma geeft het kind een voorsprong in bewegen, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Kinderen hebben meer plezier in bewegen, gaan eerder bewegen en houden het ook langer vol. De gebruiksvriendelijke methode neemt de drempel weg voor leiding om goed en veelzijdig leren bewegen structureel aan te bieden.

Jennifer: “Bij goed weer passen wij de methode JSH lekker buiten toe. De kinderen vinden dat geweldig!”

Dé sportieve aanvulling op het dagprogramma!

Kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf zijn de kinderen vaak spelenderwijs en ontdekkend aan het bewegen. Jonge Sporthelden vindt dat goed leren bewegen een essentieel onderdeel is de ontwikkeling van het kind. In deze fase legt het kind de basis voor zijn motorische vaardigheden. Maak Jonge Sporthelden vast onderdeel van het programma en ervaar het beweegplezier bij de kinderen en bij jezelf! 

Voor kleuters op de BSO staat sport- en spel vaak op het weekrooster. Toch blijkt het voor deze doelgroep vaak lastig om een goed en gevarieerd programma neer te zetten. Daarnaast zitten er vaak grote verschillen in de motorische ontwikkeling. Jonge Sporthelden biedt uitkomst! Door de variatie en de verschillende niveaus waarop gewerkt kan worden, is er voor iedere kleuter voldoende uitdaging en plezier.

Gastouders

Kinderen gaan met hun gastouder veel naar buiten of spelen in en rondom huis. Voor gastouders die de kleine groep kinderen goed in beweging willen zetten is Jonge Sporthelden de ideale oplossing. Met dit stukje maatwerk is het bewegen wekelijks een groot feest! 

Janneke: “Jonge Sporthelden haalt voor leiding de drempel weg om sport- en spel aan te bieden. De kinderen springen een gat in de lucht als ik over Arie de Aap begin!”  

Unieke uitleg!

Vind je het lastig om een oefening vanaf papier te visualiseren? Geen probleem! Onze filmpjes laten direct zien hoe de oefenstof in de praktijk moet worden gebracht!

  • Stap voor stap uitgelegd
  • Voor iedereen toepasbaar
  • 3 niveaus in beeld
  • Kort en bondig!

Oefenstof voor een jaar!

Jonge Sporthelden bestaat uit 52 verschillende lessen van circa 30 minuten. Oefenstof voor een heel jaar dus! Iedere week heeft een ander beweegthema dat zich concentreert op het verbeteren van deze grondvorm van bewegen. Als uitgangspunt wordt er gewerkt in groepjes van maximaal 8 kinderen per begeleider. Hiermee wordt het grootste leerresultaat behaald.

Balanceren en vallen: balanceer- en valtechnieken
Stoeien: tillen, heffen, duwen en trekken
Gaan en lopen: voortbewegen op diverse manieren
Springen en landen: luchtfases diverse technieken en hoogtes
Rollen, duikelen en draaien: draaien om diverse assen
Gooien, vangen, werpen en slaan: bewegingen vanuit de hand
Trappen en schieten: bewegingen vanuit de voet
Bewegen op muziek: ritmisch bewegen en gezamenlijk muziek maken
Klimmen en klauteren: steunen en hangen*
Zwaaien en slingeren: schommelen, hangend zwaaien en slingeren*
*Mogelijk als de locatie in het bezit is van een sportzaaltje